2021

Hier het hiernamaals

Ischa Meijer & Renate Rubinstein

28/10/21 Antwerpen
28/10/21 Antwerpen

Ischa Meijer & Renate Rubinstein

‘Hier het hiernamaals’ eerde dit keer twee overleden grootheden, met elkaar verbonden via hun begeesterde bloemlezer Ronit Palache. Maar Renate Rubinstein en Ischa Meijer deelden ook vóór het verschijnen van respectievelijke ‘Bange mensen stellen geen vragen’ en ‘Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’ al een en ander met elkaar. Literair verantwoorde amokmakers waren het, oproerkraaiers in verzet tegen de politiek correcte bierkaai, maar ook passionele gevoelsmensen die hun persoonlijke drama’s niet buiten hun werk hielden.

Deze editie van ‘Hier het hiernamaals’ was als een bezoek aan de snoepwinkel voor liefhebbers van Meijer en Rubinstein, maar ook wie hen nog niet kende, kreeg met deze voorstelling een inspirerende introductie tot het leven en werk van twee markante figuren.

 

met

Lukas De Wolf Ella Leyers Ronit Palache

extra

bdbtv
#31

Tijdens Hier het hiernamaals eerden we dit keer twee overleden grootheden, met elkaar verbonden via hun begeesterde bloemlezer Ronit Palache. Maar Renate Rubinstein en Ischa Meijer deelden ook vóór het verschijnen van respectievelijke Bange mensen stellen geen vragen en Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan al een en ander met elkaar.