2022

NO WAR!

Met onder anderen Tom Lanoye, Jaouad Alloul, Lies Van Gasse & Aleksandr Skorobogatov

20/03/22 Antwerpen
20/03/22 Antwerpen

Met onder anderen Tom Lanoye, Jaouad Alloul, Lies Van Gasse & Aleksandr Skorobogatov

Maandelijks organiseert Bibliotheek Permeke op het De Coninckplein een Strip- en boekenplein. Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne stond de editie van zondag 20 maart in het teken van solidariteit met iedereen die in oorlog zit, te maken heeft met bezetting of onderdrukking, in welke vorm dan ook. Bibliotheek Permeke, Antwerpen Boekenstad, Arenberg, Behoud de Begeerte, Creatief Schrijven, PEN Vlaanderen en Toneelhuis bundelden de krachten en vulden een dag lang een podium met woord en comedy. 
  
Met onder meer: Tom LanoyeJaouad AlloulJohan PetitAleksandr SkorobogatovAlicja GescinskaAdriaan Van den HoofFleur PieretsBert GabriëlsNigel WilliamsMaarten Westra HoekzemaSara De BosschereGünther LesageLies Van GasseStijn VrankenJan Ducheyne en Yannick Dangre.
 
Wil je meer doen? Doneer via 12-12
Het Belgisch Consortium voor Noodhulp lanceerde een actie ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne. Ondergetekende cultuurhuizen delen deze bezorgdheid en verspreiden daarom mee deze oproep. Doneren kan via 1212.be of op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.