2023/2024

DUNK 2023

Woordkunst van jonge schrijvers

2023

Woordkunst van jonge schrijvers

12 dichters, 12 gedichten, 12 nieuwe stemmen.

In 2023 is Behoud de Begeerte, samen met onder andere het Poëziecentrum, op zoek naar jonge woordkunstenaars uit Antwerpen (stad en regio). Op 2 februari (20.15) ronden we deze zoektocht af met een programma in de Antwerpse Arenbergschouwburg waarin twaalf gedichten de stemmen van een nieuwe generatie vertolken. 

Verwacht je aan energieke performances op het podium, een dj, grafische video’s die bij de gedichten gemaakt worden. We vieren het woord - als expressiemiddel, als ventiel, als doel op zich. Want in taal vinden we de mogelijkheid om te verbinden. En te dromen.

DUNK is een productie van Behoud de Begeerte i.s.m. Poëziecentrum, Jongerenbib Permeke, Mestizo Arts Platform, Totaal (het jongerenplatform van Creatief Schrijven) en Voem.

producties

extra

videogedicht
02/02/2024

In februari 2024 sloten we het eerste jaartraject van DUNK af in de Arenberg in Antwerpen. Als onderdeel van dit traject maakte Phil Van den Bossche voor alle woordkunstenaars een wervelende video waarin hun woorden grafisch tot leven komen. Bekijk hier ‘ruw woordgespuw’, het gedicht van Femke Vanhove.

videogedicht
02/02/2024

In februari 2024 sloten we het eerste jaartraject van DUNK af in de Arenberg in Antwerpen. Als onderdeel van dit traject maakte Phil Van den Bossche voor alle woordkunstenaars een wervelende video waarin hun woorden grafisch tot leven komen. Bekijk hier ‘In de hoop dat je dit hardop leest’ van Aline Verbeke.

videogedicht
02/02/2024

In februari 2024 sloten we het eerste jaartraject van DUNK af in de Arenberg in Antwerpen. Als onderdeel van dit traject werd voor alle woordkunstenaars een wervelende video gemaakt waarin hun woorden grafisch tot leven komen. Bekijk hier ‘Wij, de mierenhoop’ van Kaat Janssen.