2022

Schrijversacademie: Els Moors

i.s.m. Creatief Schrijven

21/12/22 Antwerpen
© Guy Kokken
21/12/22 Antwerpen

i.s.m. Creatief Schrijven

Dichteres en romanschrijfster Els Moors, docent aan SchrijversAcademie en de Gerrit Rietveld Academie, debuteerde in 2006 met de dichtbundel er hangt een hoge lucht boven ons. De bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond als beste poëziedebuut voor de Herman de Coninckprijs. Van 2018 tot 2020 was Moors  dichter Dichter des Vaderlands. Naast een tweede dichtbundel schreef ze drie romans, waarvan de laatste, Mijn nachten met Spinoza, in 2021 bij de Arbeiderspers verscheen. Het is het bijzonder gulle, openhartige verhaal van haar worsteling met een liefdesbreuk en tegelijk een erudiete en intelligente filosofisch beschouwing van onze begeerten.

Op 21 december sprak Moors met Johannes Lievens over jezelf blootgeven in je literair werk en schrijven over seks, emoties en begeerte.

Auteurslezingen academiejaar 2022-2023
Ieder jaar organiseert Creatief Schrijven een reeks auteurslezingen voor de jaaropleiding Basisjaar Creatief Schrijven en voor SchrijversAcademie. Bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap.
Dit academiejaar werkt Creatief Schrijven hiervoor samen met Behoud de Begeerte.