2023

Jaargetijden

Een eerbetoon aan Bernard Dewulf

13/01/23 Antwerpen
13/01/23 Antwerpen

Een eerbetoon aan Bernard Dewulf

In december 2021 overleed Bernard Dewulf. Hij was dichter en columnist, maar ook toneelauteur, essayist, dramaturg en docent. In al zijn teksten toonde hij zich een eloquent observator van zijn medemens: in de intimiteit van het eigen nest, als echtgenoot en vader, maar ook van de voorbijganger op straat. Verwondering was zijn drijfveer – en die inspireerde hem ook in het kijken naar kunst. Of naar de lichtinval op een doordeweekse ochtend. Al deze onderwerpen benaderde hij met dezelfde ernst, en met zijn ogenschijnlijk lichtvoetige pen: als subtiele captaties van het dagelijkse leven. 

Zo ook in Jaargetijden, de ontroerende bundel met nieuwe impressies van zijn hand die in het najaar van 2022 verscheen. Vier seizoenen lang neemt hij de lezer mee, om samen te kijken naar de dingen: een tafel, de dood, zijn oude fiets, vriendschap, een nijlpaard in de badkamer, het universum, een meisje in de supermarkt. Het was een warm weerzien op papier waar we graag een vervolg aan gaven met een gelegenheidsavond onder diezelfde titel – bij wijze van eerbetoon aan een unieke stem en pen. Opzaterdag 14 januari 2023lazen Tijmen GovaertsSuzanne GrotenhuisMusia Mwankumi en Dirk Roofthooft tekstfragmenten voor in het Zuiderpershuis te Antwerpen, daarnaast was er livemuziek van Stef Kamil Carlens.

met

Stef Kamil Carlens Tijmen Govaerts Suzanne Grotenhuis Musia Mwankumi Dirk Roofthooft

extra

bdbtv
#40

In januari 2023 brachten we een eerbetoon aan een unieke stem en pen van Bernard Dewulf. Tijmen Govaerts, Suzanne Grotenhuis, Musia Mwankumi en Dirk Roofthooft lazen tekstfragmenten voor in het Zuiderpershuis te Antwerpen, Stef Kamil Carlens zorgde voor muziek.