2023/2024

Oh wow

Philipp Blom op TAZ

31/07/23 Oostende
© foto Philipp Blom: Patrick Post
31/07/23 Oostende

Philipp Blom op TAZ

De stad Oostende is al heel lang een trekpleister voor auteurs, met klinkende namen als James Joyce, Joseph Roth en Stefan Zweig. In samenwerking met TAZ trekt Behoud de Begeerte deze lijn door: iedere zomer nodigen we een schrijver uit het internationale circuit uit voor een openhartig gesprek. De eerste gast in deze reeks – Oh wow – was Philipp Blom, historicus en auteur van onder andere De duizelingwekkende jaren en De onderwerping (2023). In dat laatste boek gaat hij in op de eeuwenoude menselijke obsessie om de natuur te overheersen.

Blom werd geboren in Hamburg, Duitsland, en studeerde in Wenen en Oxford. Hij schrijft vooral non-fictie en publiceert regelmatig gewaardeerde bijdragen in kranten en tijdschriften, waaronder The IndependentThe Times Literary Supplement en Die Zeit.

Blom ging in gesprek met Nicky Aerts. Zij  presenteerde een tijd lang verschillende programma’s op Radio1 en Klara, waaronder het cultuurprogramma Pompidou. Tussen 2009 en 2016 was ze enerzijds te vinden in Berlijn waar ze Russisch studeerde en verslag uitbracht voor de radionieuwsdienst, en anderzijds in Jeruzalem. Ze schreef regelmatig bijdrages voor VRT NWS over het Israëlisch-Palestijns conflict en was vaak als correspondent te horen op VRT-radio. Sinds 2021 is ze werkzaam als freelancejournalist.

© Yvan Mahieu
© Yvan Mahieu
© Yvan Mahieu
© Yvan Mahieu
© Yvan Mahieu

met

Nicky Aerts Philipp Blom

extra

bdbtv
#47

In samenwerking met Theater Aan Zee nodigden we historicus en auteur Philipp Blom uit in Oostende. Blom ging in gesprek met Nicky Aerts.