2023/2024

Aya Sabi

Schrijversacademie

03/10/23 Antwerpen
© Annemiek Mommers
03/10/23 Antwerpen

Ook dit jaar organiseert Creatief Schrijven in samenwerking met Behoud de Begeerte een reeks auteurslezingen, bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. Op 3 oktober (20 uur) gaat Anneleen Van Offel in Bibliotheek Permeke in gesprek met Aya Sabi over de schrijver, de vrouw en de activiste in Aya Sabi.

In augustus 2022 verscheen Sabi’s debuutroman Half Leven bij uitgeverij Das Mag. Het was echter niet haar eerste pennenvrucht. Vanaf 2015 schreef Sabi voor deredactie.be, Mo*, De Morgen en NTGent magazine.

Half Leven beschrijft de levens van drie generaties vrouwen: Fatna, geboren rond 1940 in een dorp aan de voet van de Atlas in Marokko, dochter Hamouda, geboren in Nederland, en kleindochter Shams, levend in het Nederland van nu. Aan de hand van fragmenten uit hun leven laat Sabi zien hoe een transgenerationeel trauma doorwerkt en dat een vrouw de ‘som van de ondeelbare delen’ is van haar grootmoeder, haar moeder en zichzelf.

Auteurslezingen

Deze lezing is een onderdeel van de jaaropleidingen Basisjaar Creatief Schrijven en SchrijversAcademie. In dat kader organiseren we bijzondere ontmoetingen met auteurs die een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. We stellen deze lezing ook graag open voor het brede publiek.

Koop een abonnement en betaal niet €30,- maar €21,- voor de drie lezingen, stuur een mail naar info@creatiefschrijven.be.