2023/2024

Rudi Meulemans

Schrijversacademie

07/11/23 Antwerpen
© Anneleen Hermans
07/11/23 Antwerpen

Attentie: in verband met de treinstaking begint dit programma een halfuur vroeger dan oorspronkelijk is aangekondigd.

Ook dit jaar organiseert Creatief Schrijven in samenwerking met Behoud de Begeerte een reeks auteurslezingen, bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. Op 7 november (20 uur) gaat Anneleen Van Offel in Bibliotheek Permeke in gesprek met Rudi Meulemans over de schrijver en de dandy in Meulemans.

Rudi Meulemans leidde al vijfentwintig jaar zijn eigen theatergezelschap De Parade toen hij zich volledig op schrijven toelegde. De literaire non-fictiewerken Voorbij de grenzen (2017) en Een ander leven (2020) werden meteen jubelend ontvangen. In De man met de panamahoed, dat in juli dit jaar verscheen, duikt Meulemans in het leven van de dandy Harry Graaf Kessler en onderweg botst hij op zichzelf.

Auteurslezingen

Deze lezing is een onderdeel van de jaaropleidingen Basisjaar Creatief Schrijven en SchrijversAcademie. In dat kader organiseren we bijzondere ontmoetingen met auteurs die een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. We stellen deze lezing ook graag open voor het brede publiek.

Koop een abonnement en betaal niet €30,- maar €21,- voor de drie lezingen, stuur een mail naar info@creatiefschrijven.be.