2023

Vlaanderenleestdag in de Senaat

23/04/23 Brussel
Belgische Senaat
23/04/23 Brussel
Belgische Senaat

Op zondag 23 april was het Wereldboekendag – én vond de eerste editie plaats van de Vlaanderenleestdag. Op vraag van Iedereen Leest, de drijvende kracht achter de leesbevordering in Vlaanderen, werkten we mee aan een bijzondere activiteit: een minifestival in de Senaat in Brussel. Het politieke halfrond, maar ook de sfeervolle salons eromheen, vormden het inspirerende decor voor een gevarieerde namiddag met bekende gezichten die kwamen voorlezen, voor jong en oud..

Bezoekers konden luisteren naar Ish Ait Hamou, Kim Crabeels, Phara de Aguirre, Alex Deforce, Wouter Deprez, Jennifer Heylen, Dimitri Leue, Ella Leyers, Marijke Pinoy, Pascale Platel, Ibe Rossel, Angelo Tijssens, Guillaume Van der Stighelen, Edward van de Vendel, Erik Vlaminck en Esohe Weyden. Daarnaast konden ze langsgaan bij Boekenbode Johan Vandendriessche. 

met

Ish Ait Hamou Kim Crabeels Phara de Aguirre Alex Deforce Wouter Deprez Jennifer Heylen Dimitri Leue Ella Leyers Marijke Pinoy Pascale Platel Ibe Rossel Angelo Tijssens Edward van de Vendel Guillaume Van der Stighelen Johan Vandendriessche Erik Vlaminck Esohe Weyden

extra

bdbtv
#45

Op 23 april 2023 vond de allereerste editie van de Vlaanderenleestdag plaats. Op vraag van Iedereen Leest, de drijvende kracht achter de leesbevordering in Vlaanderen, werkten we mee aan een bijzondere activiteit: een minifestival in de Senaat in Brussel.