artiesten

Alara Adilow

Nederland
© Dries Luyten

Alara Adilow (1988) is een Nederlandse dichter van Somalische afkomst, woonachtig in Antwerpen. Ze publiceerde poëzie in onder andere De GidsHet Liegend KonijnDe Revisor en Tirade. Ze maakte deel uit van het NOORDWOORD Poëzietalenttraject. Momenteel is zij gastschrijver bij nY en werkt zij aan haar debuutroman Naald van de zon.

producties

2023
Herman de Coninckprijs 2023
2023
Antwerp Queer Arts Festival

extra

podcast
01/04/2023

Voor Beeldspraak, de maandelijkse podcast van het Poëziecentrum, sprak poëzierecensent Obe Alkema met Alara Adilow over haar dichtbundel Mythen en stoplichten waarvoor ze de Herman de Coninckprijs 2023 won.

bdbtv
#43

Op dinsdag 21 maart 2023, Wereld Poëziedag, werd tijdens een feestelijke soirée bij Platform Bernaerts in Antwerpen de Herman de Coninckprijs uitgerijkt. Een avond met optredens van alle genomineerde dichters en livemuziek van Porcelain id.

videogedicht
21/03/2023

Voor de uitreiking van de Herman de Coninckprijs vragen we steeds een kunstenaar om grafische video’s te maken van een gedicht uit iedere voor de prijs genomineerde bundel. Kijk en luister naar ‘De taal waarin gender en identiteit is gegrond beweegt en vervormt voortdurend’ van Alara Adilow, winnares van de Herman de Coninckprijs 2023.