Walschapavond
#2

Tijdens de tweede avond rond de Literatuurprijs Gerard Walschap, maakte Ruth Joos duidelijk waarom de genomineerde boeken van Willem Brinkman, Esther Gerritsen, Marc Reugebrink en Christiaan Weijts een plaats verdienden op de shortlist van de Walschapprijs. Ze trad erover met hen in gesprek.
 

Uit het juryverslag:

Apentheater (Uitgeverij L.J. Veen) van Willem Brinkman is een roman met een actuele thematiek: hoe moeten we omgaan met de ontdekkingen van de biochemie, met dierproeven enzovoort.

De kleine miezerige god (Uitgeverij De Geus) van Esther Gerritsen is een god zonder hoofdletter met wie hoofdpersoon Dominique amicaal kan omgaan. Een god ook die goed van pas komt in haar leven, dat ingericht is met een demente moeder, een lelijke vriend, een schuldcomplex en andere narigheden.

Het Grote Uitstel (Uitgeverij Meulenhoff/Manteau) van Marc Reugebrink is een vrolijke, bij tijd en wijle hilarische coming of age-roman over een jongen, Rega geheten, die vanuit de provincie, Twente, de grote wereld ontdekt en er tenslotte ook in ondergaat.

Christiaan Weijts is wel een chroniqueur van zijn tijd genoemd en Via Cappello 23 (Uitgeverij De Arbeiderspers), zijn tweede roman, een kritische reflectie op de macht van de media, de verdrukking van de privacy, de relatie tussen hoge en lage kunst en de rol die de erotiek en de fantasie in dit alles spelen.

Walschapavond
2010
2010
Artiesten
Willem Brinkman Esther Gerritsen Marc Reugebrink Christiaan Weijts
Reeks
Aanbevelingen voor een beter leven
Type
Campagnebeeld
Maart 2010
20/03ANTWERPEN 20:00
Bibliotheek Permeke 03 338 38 00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.