De kleine lettertjes / Kleine kinderen en groot verlies
+7 jaar

'De kleine lettertjes' is een programma waarin beginnende lezertjes kennismaken met schrijvers en illustratoren. De verhalen in woord en beeld veroverden in het verleden al menig kinderhart.

Op zaterdag 6 november om 11 uur vullen we het auditorium van Bibliotheek Permeke opnieuw met knusse kussens en schitterende kinderverhalen voor 'De kleine lettertjes / Kleine kinderen en groot verlies', een voorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar. 

Deze keer nodigen we drie auteurs uit die verhalen schreven over verlies, rouw en troost. Samen met de kinderen gaan ze op zoek naar hoe het voelt om afscheid te nemen en hoe we daarna kunnen proberen ruimte te maken voor iets nieuws. 

'De kleine lettertjes / Kleine kinderen en groot verlies’ helpt kinderen omgaan met verlies door hen een aantal verhalen aan te reiken.

In het poëtisch boek 'Kleine Pieter deed open' van Paul Verrept is de dood een triest ogend figuur dat aanklopt waar hij niet verwacht wordt. 
Hilde Vandermeeren beschrijft in ‘Verboden te lachen’ ook een moeilijk rouwproces, om een overleden vader. Zullen de gekke, kleurrijke buren erin slagen om het verdriet te verzachten?
Filosofe en kinderboekenschrijfster Stine Jensen neemt de kinderen bij de hand en stelt hen onder meer vragen over hun eigen ervaringen met verlies, afscheid en troost.

Praktisch:

  • Voor kinderen van 7 - 9 jaar.
  • Duur: 45 minuten.

Op 6 november vindt de live voorstelling plaats in Bibliotheek Permeke. Door de maatregelen kunnen ouders en andere personen + 12 jaar niet worden toegelaten. 

Vanaf 5 juni is de voorstelling online te bekijken op BdBTV.

 

Zie ook: De kleine lettertjes / Anders dan de rest

De kleine lettertjes / Kleine kinderen en groot verlies
2021
2021
Artiesten
Aminata Demba Anne Provoost Paul Verrept
Reeks
Aanbevelingen voor een beter leven
Type
Campagnebeeld

+7 jaar

November 2021
06/11ANTWERPEN 11:00
Bibliotheek Permeke 03 338 38 00
13/11ONLINE 11:00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.