bdbtv

bdbtv

04/05/2021

De sekte van Saskia: Ontmanteld

In januari 2021 stelde Saskia De Coster haar sekte voor. In de daaropvolgende weken wakkerde de sekte het debat in de Vlaamse media aan. Enkele maanden later pikken we het gesprek weer op, ditmaal in samenwerking met KU Leuven, waar Saskia dit academiejaar ‘writer-in-residence’ is.

Bekijk de voorstelling hier vanaf 6 mei, 20 uur.

In september 2020 schreef Saskia De Coster een vlammende column over de aanhoudende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Die kwaadheid leverde haar in januari 2021 een blitzcarrière op als leider van een vrouwensekte. Enkele maanden later legt ze in ‘De sekte van Saskia: Ontmanteld’ haar leiderschap naast zich neer en licht ze toe welke richtingen de sekte in de toekomst uit kan gaan.

Met Hinda Bluekens, Uschi Cop, Saskia De Coster, Anne-Mie van Kerckhoven, Tobi Lakmaker, Jeroen Olyslaegers, Aya Sabi, Annelies Verbeke, WLAZLO.

In de aanloop naar de voorstelling schreef Saskia De Coster een nieuw opiniestuk in De Morgen. Het programmaboekje met informatie over de gasten en het opiniestuk van De Coster vindt u hier.

‘De sekte van Saskia: Ontmanteld’ is een coproductie van Behoud de Begeerte en KU Leuven.

Meer informatie over de voorstelling vindt u hier.

producties