2021

Hier het hiernamaals

Roger Van de Velde

17/03/21 Online
BdBTV (16.00)
17/03/21 Online
BdBTV (16.00)

Roger Van de Velde

'Hier het hiernamaals' is een voorstellingenreeks van Behoud de Begeerte waarin auteurs worden herinnerd die niet meer onder ons zijn; auteurs die ondanks hun overlijden aanspraak maken op hun onsterfelijkheid. Op 17 maart zette Behoud de Begeerte het werk en leven van Roger Van de Velde in de kijker. 

Als schrijver en journalist vocht Roger Van de Velde (1925-1970) tegen sociaal onrecht en schreef hij met enorme empathie over de onderbuik van de maatschappij. Met zijn glasheldere proza heeft Van de Velde vele Vlaamse auteurs beïnvloed, en zijn boeken zijn ook nu nog, meer dan vijftig jaar na zijn dood, meer dan het lezen waard. Hoog tijd dus om een hulde te brengen aan de auteur. 

Ellen Van Pelt schreef in 2020 de alom geprezen biografie over Roger Van de Velde: ‘Deze wereld is geen ergernis waard'. Zij ging in gesprek met schrijver Erik Vlaminck, bewonderaar van Van de Velde en voorzitter van Pen Vlaanderen, en met acteur Dries De Win, die Roger Van de Velde vertolkte in de kortfilm 'De knetterende schedels': over het schrijverschap van Van de Velde, over de thema's in zijn literatuur en over zijn tragisch leven. Wat maakt de literatuur van Roger Van de Velde nog steeds zo relevant en lezenswaardig? Geert Hoste, eveneens een groot bewonderaar van de auteur, presenteerde. Jelle Denturck, zanger van de licht krankzinnige rockformatie DIRK., zorgde voor de muziek. 

met

Jelle Denturck Geert Hoste Ellen Van Pelt Erik Vlaminck Dries De Win

extra

bdbtv
#22

Hier het hiernamaals is een voorstellingenreeks van Behoud de Begeerte waarin auteurs worden herinnerd die niet meer onder ons zijn; auteurs die ondanks hun overlijden aanspraak maken op hun onsterfelijkheid. Op 17 maart 2021 zette Behoud de Begeerte het werk en leven van Roger Van de Velde in de kijker.