2023/2024

DUNK@Vertelfestival

DUNK 2023

26/11/23 Antwerpen
26/11/23 Antwerpen

Woordkunst van jonge schrijvers

In 2023 is Behoud de Begeerte, samen met onder andere het Poëziecentrum, op zoek naar jonge woordkunstenaars uit Antwerpen (stad en regio). Dit najaar stellen we zes van de twaalf geselecteerde jongeren voor tijdens het Vertelfestival in Bibliotheek Permeke. Verwacht je aan energieke performances van jonge stemmen als Fien AndriesLieselot BellensLuca Duyvendak, Doreen Hendrikx, Robbe Michielsen en Laura Anna Rossa. 

Jan Ducheyne draait plaatjes en brengt enkele eigen gedichten, Joyce Loir neemt de presentatie voor haar rekening. We vieren het woord - als expressiemiddel, als ventiel, als doel op zich. Want in taal vinden we de mogelijkheid om te verbinden. En te dromen.

DUNK is een productie van Behoud de Begeerte i.s.m. Poëziecentrum, Jongerenbib Permeke, Mestizo Arts Platform, Totaal (het jongerenplatform van Creatief Schrijven) en Voem.

Voorafgaand aan de voorstelling kunnen jongeren (15-25 jaar) gratis een workshop in de Jongerenbib de Kubus volgen.

Zine Salon

Zondag 26 november, Jongerenbib de Kubus, 12.30-14.30 uur

In deze workshop leren Amber Gyselings en Cil De Vylder je de wereld van de zine kennen. Met een groot vel papier en wat vouwkunsten maak je zelf een eigen boekje. We gaan aan de slag met gedichten en niets is te gek! Tekenen, knippen, plakken, alles mag! Je hoeft geen creatieve duizendpoot te zijn voor deze workshop, iedereen is welkom. Gebruik een eigen gedicht of laat je inspireren door een gedicht van een jonge schrijver die na de workshop zal performen op de voorstelling van DUNK.

Deelnemers aan deze workshop ontvangen een gratis ticket voor DUNK@Vertelfestival om 15 uur.

Ik ben Cil (1999), ik maak illustraties en schilderijen en bijna elke dag vind je me wel in een park of in mijn tuin. Dit vind je terug in mijn verhalen, gedichten en de beelden die ik maak. Soms worden het zines die ik verkoop op marktjes of tijdens expo’s. Ik geef geregeld workshops aan kinderen en jongeren. Tijdens zine workshops hoop ik vooral dat jongeren zich vrij voelen om dingen uit te proberen en te experimenteren. Op het einde van elke workshop komen er altijd leuke onverwachte dingen uit.

Ik ben Amber (1998), ik kom uit Deurne en ben illustrator. Ik ben vooral gefascineerd door kleur, taal en het vastleggen van de kleine belevenissen en momentjes in het leven. Hierdoor krijgen mijn werken soms een dagboekachtig karakter.Je ziet me meestal met enkele verfplekken op mijn arm. Het maken van zines is voor mij een ideale manier om te experimenteren met vorm en materiaal.

Workshop Woordkunst

Zondag 26 november, Jongerenbib de Kubus, 12.30-14.30 uur

Ga samen met Anna Borodikhina aan de slag met poëzie en slam poetry. Aan de hand van verschillende creatieve schrijfoefeningen kan je zelf een gedicht schrijven en komen voordragen in de veilige omgeving die Anna voor jou creëert. Ook de jonge auteurs van DUNK zijn er om jullie te inspireren.

Deelnemers aan deze workshop ontvangen een gratis ticket voor DUNK@Vertelfestival om 15 uur.

Over Anna:

Anna Borodikhina (1996) is een spoken word performance artieste en theatermaker. Met haar persoonlijke en maatschappijkritische teksten wil Anna de mensen laten luisteren naar wat niet wordt gehoord. Haar poëzie brengt haar al 7 jaar lang naar podia in België en Nederland en won haar verschillende prijzen. Anna heeft Psychologie gestudeerd in haar Bachelor aan de VUB en Seksuologie in haar Master aan de KUL. In haar workshops en teksten laat ze zich soms ook inspireren door haar studies.