Over Behoud de Begeerte
13 september 2018
Test

TEST

18 september 2017
Nieuwsbericht zonder foto

De eerste editie buigt zich over media en journalistiek. Hoe zijn de media in de loop der tijd veranderd, welke invloed heeft die op de perceptie, wordt de journalistiek tegenwoordig anders bedreven dan vroeger, hoe onafhankelijk zijn de media nog en welke problemen kennen ze? En dan zal het uiteraard ook over fake news gaan.

17 september 2017
Het Episch Centrum

De kleine verlossing, zo noemde Midas Dekkers zijn boek over de lust van het ontlasten, dat het uitgangspunt vormt van deze voorstelling. Het thema is dus stront. Meer nog: de lof der stront. Want net zoals seks naast voortplanting vooral het genot dient, is volgens Dekkers ook de ontlasting een bron van voldoening. Het is een veelzijdig onderwerp dat zowel vanuit de biologie en het milieu als vanuit de geschiedenis en de kunsten benaderd kan worden.

10 september 2017
Aanbevelingen voor een beter leven

Kevin Absillis, verbonden aan de Universiteit Antwerpen, heeft een publicatie over Conscience klaar waarin hij een andere kijk geeft op het oeuvre waarmee de schrijver een volk leerde lezen. Hij wakkert samen met Chokri Ben Chikha en Rachida Lamrabet het enthousiasme voor Conscience aan en gaat nadien in gesprek met Piet Piryns. Ben Chikha en Lamrabet lezen – geleerd dus van Conscience – tussendoor uit het oeuvre van de nog steeds belangwekkende schrijver.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.